RK OLIMPIJA - ŽRK BARANJA 27:29 (14:12)


Novo gostovanje je iza nas, novi bodovi na našem kontu. Ova utakmica bila je sve, samo ne lagana. Očekivali smo veliku borbu i to se ostvarilo.

Domaće igračice su od samog početka utakmice krenule žestoko, što u napadu, što u obrani. Dokaz tome je direktan crveni karton u 12. minuti za domaću igračicu Ivanu Zirn koja je ozlijedila našu Vlatku Živaković. Srećom ozlijeda nije toliko ozbiljna, ali je morala propustiti ostatak utakmice.

Taj događaj je u našim curama probudio veću želju i borbenost. Sa početnih 6:1 za Olimpiju, dolazimo na 6:6. Cijelo prvo poluvrijeme igralo se prilično žestoko, praktički na granici isključenja. Teže smo dolazili do pogodaka nego domaćin i na odmor idemo sa -2.

Na predahu smo se dogovorili da moramo pojačati ritam obrane kako bi mogli preokrenuti utakmicu u našu korist. Domaće rukometašice ne staju, te isključenjima Pope u 37. i 43. minuti (2. i 3. isključenje) prave razliku i odlaze na 20:16.

Nismo gubili vjeru da možemo okrenuti i vraćamo se na 23:21. Ulazimo u ritam i polako najavljujemo da će utakmica ipak do kraja biti u egalu. Upravo taj voljni moment naših cura dolazi do pravog izražaja kada uz 3 gola za redom hvatamo priključak.

U 54. minuti Olimpija zabija gol za 27:26 i onda kreće veliki preokret. Posljednjih 6 minuta podižemo obranu, na čelu sa Anjom Devčić koja je došla odraditi ove dvije utakmice s obzirom da su nam obje seniorske golmanice ozlijeđene. Dokaz tome je da smo zadnjih 6 minuta igrali bez primljenog gola. Probudile su nam se igračice koje su malo imale kočnicu i pokazale da mogu odigrati u odličnom ritmu gotovo cijelu utakmicu.

Ovom pobjedom smo se odlijepili od donjeg dijela tablice i ponovno ušli u borbu za 4. mjesto. Idući vikend smo slobodni, što ćemo iskoristiti za odmor prije gostovanja u Garešnici.

ŽRK Baranja

Devčić (16 obrana), Živaković V., Ileković 2, Ljepojević 1, Nemet 5, Časar, Dolić 3, Vuković 8, Horvat 2, Mikec, Jovanović, Pope 5, Živaković E., Bagić, Pavlinić 2, Vukas 1

Službeni predstavnik: Kristijan Frank

Trener: Tomislav Rešicki