ŽRK ĐAKOVO - ŽRK BARANJA 31:35 (19:19)

U sklopu 2. pretkola Hrvatskog kupa gostovali smo u Đakovu kod istoimenog domaćina. Ove sezone smo se susreli s ekipom Đakova već 2 puta. Prvi susret je odigran na prijateljskom turniru prije početka sezone u kojem smo poraženi 29:36, a drugi u sklopu 5. kola ligaškog natjecanja koji smo pobjedili 23:21. S obzirom na to sve, očekivali smo izjednačenu i tešku utakmicu, a takva je i bila.

28.11.2018.

U samu utakmicu krećemo jako nervozno i loše, te nakon 10-tak minuta igre na semaforu stoji 11:4 za domaćina. Uslijed loše obrane i nepovoljnog rezultata, prisiljeni smo uzeti minutu odmora. Nakon minute odmora malo konsolidiramo redove i počinjemo igrati bolju obranu, te do kraja poluvremena uspijevamo čak i povesti 1 razlike, ali se na predah ipak odlazi sa rezultatom 19:19.

28.11.2018.

Prvih 10-tak minuta drugog poluvremena nam donosi igru gol za gol, da bi nakon toga domaćin povezao par obrana i lakših golova, te mini serijom 3:0 otišao na 3 razlike. Zbog toga smo prisiljeni zatražiti drugu minutu odmora koja je urodila plodom, te uzvraćamo također mini serijom od 3:0 i vraćamo rezultatsku neizvjesnost. Do kraja utakmice još podižemo nivo obrane, te uz par laganih golova iz kontra napada postavljamo konačni rezultat 35:31 u našu korist.

Veseli činjenica da smo unatoč izostanku nekoliko igračica uspjeli odnijeti pobjedu, te time pokazali koliko je širina kadra bitna.

28.11.2018.

Velika pobjeda i povijesni uspjeh za naš klub u vidu plasmana u Hrvatski kup, gdje se natječu svi najjači klubovi u Hrvatskoj. Izvlačenje parova 1/8 finala je u siječnju, a mogući protivnici su nam između ostalih i Podravka Vegeta, Lokomotiva, Trešnjevka itd.

Ovaj vikend smo trebali igrati protiv druge ekipe Podravke, ali zbog obaveza njihove trenerice na Europskom prvenstvu za žene u Francuskoj, utakmica je odgođena. Tako da sljedeću utakmicu igramo tek 8./9.12. u Virovitici.

Vrbanić (8 obrana) 1 gol, Jovanović, V.Živaković 3, Ileković 1, Ljepojević 1, Časar, Dolić, Horvat 3, Bagić, Vukas 3, E.Živaković, Pavlinić 11, Pope 12

Trener: Tomislav Rešicki, službeni predstavnik: Kristijan Frank