ŽRK ĐURĐEVAC - ŽRK BARANJA 31:28 (20:14)


Drugo gostovanje u nizu donijelo je utakmicu u Đurđevcu. Malo smo uspjeli pokrpati ozlijede koje su nas snašle u prethodnim utakmicama no nažalost ovaj puta nije bilo dovoljno.

Prvo poluvrijeme igramo loše, domaćin koristi velike rupe u našoj obrani i sa puno šuteva sa 6 metara, lako zabijaju. U napadu je falilo koncentracije, o čemu svjedoči 7 tehničkih pogrešaka u prvih 10 minuta.

Na poluvremenu se dogovaramo oko promjene obrane ali i napada, što je urodilo plodom. Naša je obrana funkcionirala veoma pokretljivo i čvrsto te je domaćin bio primoran šutirati preko bloka, na našu sreću neuspješno.

U par navrata radimo mini serije i sa 22:16 dolazimo na 25:25. Domaćin ponovno odlazi na malu prednost, 29:27. Pri rezultatu od 29:28 nažalost nismo realizirali penal, da bi idući napad domaćin unatoč očiglednom prijestupu domaće rukometašice, povisio na 30:28. Bitna činjenica je i da nam je na golu bila naša pivotkinja, Mirela Vukas koja je u ključnim trenucima uhvatila par lopti.

Činjenica je da je rukomet dinamičan i brz sport, pun preokreta i sitnica i da veliku ulogu u napetim utakmicama veliku prevagu imaju i sudci. Nećemo komentirati odluke koje su danas bile donošene od prve do 60. minute, samo ćemo se upitati koja je svrha putovanja od 2-3 sata na gostovanje u kojemu je očito dirigirano tko mora biti pobjednik. Unatoč tome, naše djevojke su odigrale veoma borbeno i s terena izašle ponosno i sa smješkom zadovoljstva jer smo "poginuli za svoj dres".

Slijede nam dvije domaće utakmice, prvo prvenstvena protiv ekipe Đakova a nakon toga Kup Hrvatske protiv Podravka Vegete.


Vukas (6 obrana), Sauer, Živaković V. 5, Ileković 3, Ljepojević 3, Nemet 2, Časar, Dolić, Vuković 3, Horvat 4, Bagić, Živaković E., Mikec, Pope 8