ŽRK BARANJA - ŽRK BROD 35:26 (17:13)


Iza nas je predposljednja domaća utakmica u sezoni 2018./2019. u kojoj smo dočekali ekipu ŽRK Brod iz Slavonskog Broda. Gledajući dosadašnji omjer ove dvije ekipe, 4 puta do sada smo slavili, 2 puta bili poraženi.

U prvoj polusezoni odigrali smo odličnu utakmicu na njihovom terenu i uvjerljivo slavili. Stanje na tablici, dalo je naslutiti da bi ovo morala biti nova pobjeda za naše cure.

Cure su toga bile svjesne od prve sekunde i dogovor u svlačionici je bio, kako se nikako ne smije podcjeniti ova utakmica. U samom startu igra se gol za gol, i vodimo 5:4 unatoč 4 promašena zicera. Polako uspostavljamo dobar ritam koji se nagrađuje s nekoliko lakih golova i +4 na našem kontu nakon prvog poluvremena.

Nismo igrali na pravoj razini, bili smo uspavani i nekako nezainteresirani. Stoga je na poluvremenu dogovoreno kako ćemo u samom startu drugog poluvremena ubaciti u brzinu više i pokušati napraviti razliku kako bi uklonili naznake iznenađenja.

Cure su sjajno reagirale na taj dogovor i sa velikom serijom od 5:0 pravimo prednost od 22:13, pa kasnije i 25:15. To stanje na terenu koristimo kako bi i naše mlađe djevojčice, koje nastupaju u ligi 2004. godište i mlađe dobile šansu koje su odlično iskoristile.

Rezime ove utakmice mogao bi se svesti na ono "igrali smo koliko je bilo potrebno" i najvažnije od svega, nismo dopustili iznenađenje. Ovom pobjedom ostvarili smo mnoge ciljeve koje smo si zacrtali i napravili povijesni uspjeh kluba o kojemu ćemo još itekako pisati.

Do kraja su ostale dvije teške utakmice, protiv ekipa nad kojima do sada nismo upisivali pobjede u ove 3 sezone. Prva je na rasporedu idući vikend u Koprivnici, kod druge ekipe Podravke te na kraju domaća utakmica protiv Virovitice, ekipe koja drži vrh tablice i ima ambiciju ući u 1. ligu. Ta će se utakmica igrati nakon Uskrsa.

ŽRK Baranja

Vrbanić (13 obrana), Sauer (1 obrana), Živaković V. 2, Ileković 5, Ljepojević 1, Nemet 6, Dolić 2, Vuković 5, Horvat 5, Bagić 1, Vukas 4, Živaković E., Mikec 1, Pope 3

Službeni predstavnik: Kristijan Frank

Trener: Tomislav Rešicki