Zanimljiv period iza nas

Gostovanjima u Dardi (2004. godište) i Miholjcu (mini rukomet) finiširan je prvi dio polusezone te su cure na zasluženom odmoru. Iza nas je velik dio odrađenih utakmica, pa krenimo redom.

30.07. odrađeno je prvo okupljanje seniorki na kojem je dogovoreno sve vezano za period priprema. Cure su vrijedno trenirale, u jednoj fazi čak i dva puta dnevno. S obzirom da je prvenstvo startalo zadnjeg vikenda u rujnu, imali smo dosta vremena za kvalitetnu pripremu. Nismo žurili s prijateljskim utakmicama, nego smo se fokusirali na trčanje i teretanu. Prvu prijateljsku utakmicu odigrali smo tek 08.09. kada nam je došla ekipa Deronja protiv koje smo uvjerljivo slavili. Nakon toga odigrali smo još 4 utakmice, prvu u Crvenki gdje smo u mlađem sastavu slavili sa 1 razlike, te na domaćem terenu protiv druge ekipe Osijeka (31:16). Tjedan dana prije početka prvenstva gostovali smo na turniru u Đakovu, gdje smo odigrali protiv Cerne (slavili 27:15) te domaćina Đakova (poraz 29:36).


Točno dva mjeseca nakon prvog okupljanja, na red je došla i prva prvenstvena utakmica gdje nam je u goste došla ekipa Koke2 iz Varaždina. Odigrali smo jednu od najboljih utakmica u sezoni, te slavili bez većih poteškoća. Drugo kolo donijelo je teško gostovanje u Bjelovaru. Čudan termin utakmice, rezultirao je da par naših seniorki nije moglo putovati te smo poraženi visokom razlikom. Iza toga uslijedile su dvije teške domaće utakmice, protiv prošlogodišnjeg prvaka Zeline te Đurđevca. Obje ekipe do tada nismo pobjeđivali, te smo bili svjesni da nas čeka težak posao. Odradili smo fantastične dvije utakmice i svom bodovnom stanju dodali 4 boda.

Nakon toga čekalo nas je vatreno gostovanje u Đakovu, koje smo prošli sa 2 razlike u veoma neizvjesnoj utakmici. Zbog zauzetosti dvorane, morali smo odgoditi domaću utakmicu protiv Olimpije. Očekivali smo nova dva boda, s obzirom na stanje sa tablice. Poraženi smo te naučeni kako je u sportu zabranjeno podcjenjivanje i da se svaka utakmica mora "ići na glavu". Iza toga je slijedilo psihološki teško gostovanje u Cerni, gdje smo slavili uvjerljivo, sa +10. Paralelno nas je čekalo kup natjecanje, koje nas je spojilo opet sa Olimpijom. Ovaj puta smo malo ozbiljnije shvatili protivnika i slavili sa 2 pogotka razlike. Zauzetost dvorane ponovno nas je dovelo u situaciju da moramo tražiti neko rješenje, te smo utakmicu protiv Garešnice igrali u Dardi, gdje smo slavili sa golom razlike.

Slavonski Brod je uvijek teško gostovanje, no ovaj puta smo i tamo uspjeli u svom cilju te upisali nova 2 boda za rast samopouzdanja i vjere u uspjeh. Četiri dana nakon ove utakmice, gostovali smo u Đakovu u sklopu doigravanja kup natjecanja gdje smo osigurali ulazak u top 16 klubova u Hrvatskoj. Za kraj su nam ostale dvije teške utakmice, gostovanje u Virovitici gdje smo unatoč odličnom otporu prvo poluvrijeme, poraženi visoko. Zadnje kolo ugostili smo ekipu Podravke2 Lino gdje smo u triler utakmici poraženi 1 razlike.

Paralelno naše mlađe selekcije skupljaju iskustvo u svojim državnim i županijskim natjecanjima. Naše 2004. godište upisalo je dvije pobjede i dva poraza u županijskoj ligi. Mlađe cure, 2006. godište natječu se paralelno u dvije lige, što je jako dobro za njihov razvoj. 2008. godište natječe se u županijskoj ligi mini rukometa.

Sumiramo li sve napisano, ostvarena je odlična polusezona. Seniorke su završile na 4. mjestu te osigurale 1/8 finala Hrvatskog kupa gdje čekamo ždrijeb. Mlađe kategorije nastupaju svaki vikend u svojim natjecanjima. Velika stvar koju smo ove polusezone pokrenuli je i aktivacija selekcije za dječake. Trenutno imamo 15 aktivnih dječaka koji vrijedno treniraju i sigurno ćemo u budućnosti imati opet i mušku ekipu. Slijedi odmor, a pripreme počinju 07.01.2019.